Wat neem je mee naar het strand?


In de zomer is het heerlijk om gezellig met vriendinnen, je vriendje of je familie een dagje naar het strand, een meertje of natuurlijk het zwembad te gaan. Een leuke activiteit om de hele dag mee te vullen, maar een lange dag van huis moet je goed voorbereiden. Welke leuke spulletjes neem je nou mee naar het strand en wat moet je zeker niet vergeten?

In je tas neem je mee:

Noodzakelijk
– Zonnebrandcrème
– Lippenbalsem met factor
– Zonnebril
– Grote handdoek
– Flesje water
– Ondergoed voor wanneer je naar huis gaat

Niet noodzakelijk, maar zeker ook niet overbodig
– Zelfgemaakte sandwiches, verpakt in aluminiumfolie (dan blijft het lekker koel en fris)
– Extra (kleinere) handdoek (om je haar mee af te drogen)
– Contant geld
– Een flesje handreiniger
– Een smartphone
– Een portemonnee
– Een camera
– Hoedje of petje om je haar te beschermen, of een haarbandje om in ieder geval het haar uit je gezicht te houden

Niet noodzakelijk, maar maakt je dag wel net even wat leuker
– Leuke (oude) tijdschriften die lekker weglezen
– Een strandtennissetje
– Een lekkere chicklit
– Mp3-speler of iPod met de leukste muziek

Wat neem je mee met je kind naar het strand?

  • Droge kleren.
  • Zonnebrand en petten.
  • Zwemvleugels en een bal
  • Emmers, genoeg voor iedereen. Hetzelfde geldt voor het aantal scheppen.
  • Als de kinderen niet heel klein meer zijn neem dan zwembroeken mee.
  • Altijd een flesje water meenemen, zodat jij het in het zand gevallen ijsje niet hoeft af te likken. Ook handig voor het smoeltje dat onder het zand zit en het mondje dat gespoeld moet worden (niet om de scheldwoorden die het uitgekraamd heeft, maar omdat het voorover viel, mét dat ijsje in zijn hand)
  • Kleingeld voor (nog) een ijsje
  • Vooral geen koekjes met chocola of alvast gesneden fruit. Gaat smelten en/of wordt vies. Niet aan beginnen. Wil je gezond doen neem dan bananen, appels, druiven mee, maar laat alles wat kleeft of kleverig wordt thuis.
  • Pakjes drinken. Kinderen worden dorstig van spelen met zand
  • Natte (billen)doekjes. Onmisbaar. Er is altijd wel iets dat afgeveegd moet worden en met vochtige doekjes gaat dat nu eenmaal beter dan met een tissue. Ook neuzen kan je hier prima mee snuiten.
  • Als jouw kinderen weglopertjes zijn is een polsbandje ideaal. Mocht je ze toch uit het oog verliezen hebben ze in ieder geval jouw telefoonnummer bij de hand. Je kan natuurlijk ook je 06 op de arm van je kind schrijven, maar dat is meer iets voor in de speeltuin. Tenzij je watervaste inkt gebruikt, maar dat lijkt me minder gezond. Voor grotere kinderen kan je als herkenningsteken een vlieger aan je strandtas binden. Tegelijk handig voor als ze uitgeschept zijn.
  • Secret ingrediënt: belleblaas. Stop altijd een paar flesjes belleblaas in je tas. Voor als jij nog lekker zit te zitten, maar je kinderen elkaar al beginnen te schoppen. Dat typische punt waarop je denkt: hmmm, tijd om naar huis te gaan, maar ik zit nog zo lekker. Dat is het bellenblaasmoment. Geeft jou zo een half uur extra relaxtijd!
  • En vergeet vooral jezelf niet: drankje, koekje, boekje, handdoekje..

Tip: pas op voor zakkenrollers

Zolang je bij je strandbedje of handdoek bent, zijn je spullen veilig bij je. Ga je het water in en laat je waardevolle spullen achter, zoals je smartphone, camera en portemonnee? Dan loop je risico op diefstal. Probeer zo’n voorval te voorkomen. Kijk of er kluisjes zijn, neem geen waardevolle spullen mee of ga niet allemaal tegelijk zwemmen als je met meerdere mensen bent. Gebeurt er wel iets als je je spullen onbewaakt achterlaat? Dan kan een verzekering eventueel helpen. Via de verzekering van de inboedel kun je een aanvullende buitenshuisverzekering afsluiten, of je sluit bijvoorbeeld een speciale verzekering af voor je smartphone. Wordt een mobiel gestolen op het strand? Dan betekent dit niet altijd direct dat je het bedrag van de telefoon vergoed krijgt. Je bent namelijk nalatig met je spullen omgegaan door deze in het openbaar te laten liggen. Lees daarom altijd goed de voorwaarden van de verzekeraar door, zodat je weet waar je in geval van diefstal (en andere schade, zoals wanneer je per ongeluk het water in springt met je smartphone in je zak) aan toe bent.